Slaapkamer inrichten

Menu:

Tienerkamer ontwerpen

tienerkamer jongenEr zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het inrichten van een tienerkamer. Het belangrijkste is dat de tienerkamer de persoonlijkheid van uw zoon of dochter weerspiegelt. Verder moet de kamer voldoende opbergruimte hebben. Zo blijft de tienerkamer opgeruimd en overzichtelijk. Daarnaast moet de inrichting bijdragen aan comfortabel slapen en leren. Op deze pagina leest u wat er allemaal komt kijken bij het inrichten van een mooie tienerkamer.

Kleuren

tienerkamer meisjeHet ontwerp van de tienerkamer moet voorzien zijn van heldere kleuren en leuke details. De kamer mag niet langer lijken op een kinderkamer, maar mag best nog wat speels zijn. De inrichting moet passen bij de leeftijd van uw zoon of dochter. Dit zorgt ervoor dat uw kind graag met vrienden afspreekt op zijn slaapkamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekker groot bed met veel kussen en een paar comfortabele leunstoelen.

Budget

tienerkamer jongen voorbeeldUiteraard wilt u de make-over van kinderkamer naar tienerkamer zo budgetvriendelijk mogelijk maken. Dat lukt prima als u bijvoorbeeld creatief genoeg bent om standaard meubels te gebruiken en daar iets bijzonders van te maken. In veel bouwmarkten kunt u handleidingen kopen om meubels op te knappen. Een andere mogelijkheid is om zelf meubels voor de tienerkamer te maken, bijvoorbeeld van steigerhout of mdf. Ook op dit gebied is tegenwoordig veel keuze.

Verf en behang

tienerkamer meisje voorbeeldAndere decoraties hoeven echt niet veel te kosten. Behang en vloerbedekking kunt u tegenwoordig voor weinig geld kopen. Het assortiment aan leuk behang voor de tienerkamer is erg groot. Wilt u de tienerkamer niet helemaal opnieuw schilderen of behangen? Denk dan eens aan een mooie muursticker. Vooral online kunt u volop muurstickers kijken en kiezen voor de tienerkamer. Ook leuk is het om van hout een afbeelding te maken, zoals een boom, en die tegen de muur te bevestigen.

Tips

tienerkamer meisje tipsHet inrichten van een tienerkamer die zowel gezellig als multifunctioneel moet zijn, kan een hele uitdaging zijn. Een tienerkamer van een jongen stelt andere eisen aan u dan de tienerkamer van een meisje. Daarom helpen wij u graag een handje op weg met voorbeelden van tienerkamers: bureaus, haken, muurstickers, behang, opbergen en opruimen, toilettafels en spiegels. Zo wordt het inrichten va de tienerkamer een klus waar u met plezier aan begint.