Slaapkamer inrichten

Menu:

Jongenskamer muziek

tienerkamer jongen muziekHet is een leuk idee om de tienerkamer van uw zoon in te richten met behulp van zijn muzieksmaak. Houdt hij van house? Kies dan voor een strakke en moderne kamer. De kamer op de foto is overduidelijk ingericht met Bob Marley in het achterhoofd. Niet alleen is de muur voorzien van een prachtige muursticker. Ook de kleuren van deze tienerkamer zijn afgestemd op reggae en de tropische sfeer die daarbij hoort. Het eindresultaat is prachtig en kan vele jaren mee.

Kleur muren

tienerkamer jongen ideeenOmdat muziek levendig is, gebruiken we heldere kleuren voor de muren. Denk hierbij aan populaire kleuren, zoals stralend geel, oceaanblauw, rustgevend groen of trendy roze. Koop posters van bekende muzikale albums of beroemdheden en bedek (een deel van een) muur hiermee. Een ander leuk idee is om een deel van een muur te bedekken met een muursticker met daarop muzieknoten of om zelf een muurschildering te maken van een favoriete zin of een bekend akkoord.

Retro

tienerkamer jongen ontwerpenNiet alle tieners houden van moderne muziek. Ook voor diegenen die het wat meer retro zoeken, is een slaapkamer met een muziekthema mogelijk. Op de foto is een tienerkamer te zien die geheel gewijd is aan The Beatles. Door slim gebruik te maken van zwart, grijs en paars, krijgt de kamer die kenmerkende jaren zestig uitstraling. De bijzondere verlichting en mooie muursticker maken deze slaapkamer compleet.

Slaapkamer dj

tienerkamer jongen inrichtenEen jongen die ervan droomt om een beroemde dj te worden, doet u een plezier met een kamer waarin veel ruimte is voor alle muziekinstallaties. Omdat deze spullen vaak veel ruimte innemen, is het belangrijk om de rest van de tienerkamer rustig en opgeruimd te houden. Dat is goed te zien op deze foto. De apparatuur krijgt alle aandacht, omdat de kleuren van de muren en vloer neutraal zijn gehouden.

Tienerkamer rock

tienerkamer jongen inrichtenDe slaapkamer op deze foto laat ook goed zien wat er mogelijk is met zwart en een opvallende trendkleur. In dit geval zorgt geel ervoor dat de kamer toch fris en modern oogt. De muren, meubels en aankleding zijn bewust sober gehouden. Dit past goed bij een jongen die veel met zijn gitaar bezig is en samen met vrienden in zijn slaapkamer wil kunnen jammen. Deze tienerkamer lijkt zo gekopieerd te zijn uit een tourbus van een bekende rockband!

Meer thema’s

tienerkamer jongen inrichtenBent u op zoek naar nog meer inspirerende voorbeelden van mooie en stoere tienerkamers voor jongens? Bekijk dan eens onze voorbeelden en foto’s van tienerkamers met de thema’s 'reizen' en 'stoer'. Onze stylisten weten hoe ze een tienerkamer in moeten richten waar iedere mannelijke puber zich meteen thuis voelt!