Slaapkamer inrichten

Menu:

Landelijk en brocante

Brocante tienerkamer meisjeWilt uw puberdochter een stoere, maar vriendelijke ogende slaapkamer? Kies dan voor een landelijke stijl. Met (sloop)hout, natuurlijke materialen en stevige vormen maakt u een tienerkamer in landelijke stijl. De landelijke stijl ligt dicht bij de stijl ‘brocante’. De stijl ‘brocante’ is ook stoer, maar heeft meer romantische accenten en meer kleur dan de landelijke stijl. Op deze pagina vindt u voorbeelden van landelijke en brocante tienerkamers.

Kleur muren

Tienerkamer brocante ideeenEen landelijke sfeer begint bij de kleur en structuur van de muren. Gebruik kalkverf of krijtverf voor een muur met een natuurlijke structuur. Gebruik een lichte, neutrale kleur, in combinatie met bijvoorbeeld olijfgroen, taupe, Delfsblauw of mosterdgeel. De basis van de stijl brocante is wit, aangevuld met pastelkleuren, zoals groen, roze en blauw. Voor een echt meisje kunt u wit combineren met bijvoorbeeld zachtroze en taupe.

Meubels kiezen

Meubels brocante tienerkamerMeubels van steigerhout zijn perfect voor een landelijke tienerkamer. Ze zijn robuust, stoer en u hebt er aan één of twee genoeg. Naast een bed is ook een opbergkrukje of stoel handig. Voor een brocante tienerkamer kiest u voor antieke meubels met ronde vormen. Beide stijlen hebben een voorkeur voor witte, crème of grijze meubels. Wie handig is, koopt in de kringloopwinkel en knapt de meubels op door ze te schilderen in een mooie kleur.

Brocante beddengoed

Brocante beddengoedIn een brocante tienerkamer is het dekbedovertrek wit of een pastelkleur. Dit versterkt de romantische stijl die bij brocante hoort. Felle kleuren en grote bloemmotieven zijn niet geschikt. In een landelijke tienerkamer passen borduursels erg goed. Combineer verschillende patronen voor een speels effect. Witte, hand gebreide kussens en een linnen plaid maken het bed de meest comfortabele plek van het huis.

Leuke accessoires

Brocante accessoiresEen landelijke tienerkamer wordt helemaal compleet met accessoires van natuurlijke materialen. Leg bijvoorbeeld een kleed van wol op de vloer. Bij Ikea verkopen ze leuke schapenvachten en kussentjes voor op bed. Voor wat extra opbergruimte kunt u kiezen voor oude, houten kisten. In een brocante tienerkamer kunt u het beste romantische accessoires afwisselen met stoere materialen. Een antieke kroonluchter en wat mooie, vintage kandelaars zorgen voor een goede afwerking.

Andere thema's

Thema´s tienerkamer meisjeEen moderne slaapkamer inrichten voor een tienermeisje kan een lastige opgave zijn. Pubermeisjes hebben uitgesproken ideeën over de inrichting van hun slaapkamer. Als u hun belangrijkste wensen weet, is het inrichten van een leuke tienerkamer niet moeilijk. Bekijk onze thema’s voor een meisjeskamer: