Slaapkamer inrichten

Menu:

Paris chic

paris chic tienerkamer meisjeVeel tienermeiden dromen ervan te reizen naar opwindende hoofdsteden. Parijs is een van die prachtige steden met een rijke historie. De modehoofdstad van Europa is een stijlparadijs waar veel meisjes wel eens naartoe willen. Met onze tips is het mogelijk om elke dag in Parijs te zijn. Als u voorbeelden zoekt van een tienerkamer met de sfeer van een Parijs´ boudoir, zoek dan niet verder en bekijk de foto´s.

Muur verven

tienerkamer meisje ideeenVoor een tienerkamer geïnspireerde op Parijs, kun je met de muren twee kanten op. Voor een meisjesachtige uitstraling kun je de muren lichtroze verven. Voor een neutralere uitstraling kies je voor roomwit of beige. Soms is het ook mooi om de muren een lichtblauwe (pastel)kleur te schilderen. Als het schilderen van de muren geen optie is, kies dan voor decoratie in de vorm van een muursticker.

Meubels kiezen

Meubels paris chicDe meubels in Parijse slaapkamer zijn erg belangrijk voor de sfeer die je uiteindelijk creëert. De volgende items mogen niet ontbreken. Het begint met een smeedijzeren bed of een hemelbed. Onze voorkeur gaat uit naar een smeedijzeren bed, voor dat gevoel van authenticiteit. Een smeedijzeren tafeltje is ook onontbeerlijk. Denk aan de tafeltjes die je vindt in de Parijse cafés! Het tafeltje moet dunne, sierlijke poten hebben.

Stijl meubels

tienerkamer meisje inrichtenIn de Parijse slaapkamer mag ook een mooie toilettafel niet ontbreken. Uiteraard moet deze een spiegel hebben. De toilettafel hoeft niet erg groot te zijn, als hij maar sierlijk en elegant is. En een glazen blad hebben. Ditzelfde geldt voor het bureau. JE kunt bijvoorbeeld de handgrepen vervangen door handgrepen van glas of metaal. Deze meubels kun je vinden bij tweedehandswinkels of op Marktplaats. Verf alle meubels in dezelfde kleur, bijvoorbeeld wit of zwart.

Kroonluchter

kroonluchter slaapkamer meisjeVervang je huidige plafondlamp door een elegante kroonluchter, bij voorkeur in de kleur wit. Dit oogt lekker Frans en zorgt ervoor dat de slaapkamer in een keer een geweldige uitstraling krijgt. Een elegant lampje voor op het bureau mag ook niet ontbreken. Dit alles hoeft niet duur te zijn, een simpele lamp van plastic met de goede uitstraling kan al een heel verschil maken. Vergeet ook de gordijnen niet: vervang wat er nu hangt door witte of crèmekleurige gordijnen. De stof mag niet te zwaar zijn, denk bijvoorbeeld aan organza gordijnen.

Accessoires

elegante tienerkamer meisjeAccessoires zorgen ervoor dat de slaapkamer definitief een Parijse uitstraling krijgt. Koop wat kussend met de Eiffeltoren erop, zorg voor wat zwart-witte schilderijen van het Louvre, de Eiffeltoren of de Parijse skyline. Je muur versieren met wat Franse woorden of een Frans gedicht doet ook wonderen. Tot slot: koop een glazen vaas en doe er een paar lichtroze rozen in. Echt of nep, dat maakt niet uit. Zet de vaas op je toilettafel of bijzettafel en voilá!