Slaapkamer inrichten

Menu:

Artistieke tienerkamer meisje

Artistieke tienerkamer meisjeGeef uw tiener de mogelijkheid om een slaapkamer te hebben die helemaal is afgestemd op haar smaak. Zo komt hun karakter nog meer tot uiting, ook in de slaapkamer. Of u nu kiest voor een speelse combinatie van kleuren, een trendy kroonluchter of een gaaf kunstwerk: voor iedere tiener is het mogelijk om een slaapkamer helemaal artistiek en bohemien in te richten. Met de voorbeelden en foto’s op deze pagina doet u inspiratie op om meteen zelf aan de slag te gaan.

Inspiratie opdoen

tienerkamer meisje ideeenDe beste kleuren voor de muren van een artistieke slaapkamer zijn pastelkleuren, zoals lichtgroen, lichtblauw of wit. Deze stijl, ook wel ‘shabby chic’ genoemd, draait volledig om lichte, zachte stoffen zoals linnen en kant. In de lokale kringloopwinkel zijn veel spullen te vinden die prima passen in een artistieke tienerkamer. De vloer kan worden bedekt met crèmekleurige vloerbedekking of een vloerkleed. Wie wat meer kleur aandurft, kiest voor een vloerkleed met een bloemenpatroon.

Meubels shabby chic

Meubels shabby chicHet bed is de grootste blikvanger in de artistieke tienerkamer. Kies voor een ledikant met een metalen frame. Gevlochten, glimmend of met een mooie kleur: de mogelijkheden zijn eindeloos. Antieke ledikanten zijn erg populair tegenwoordig. Het is niet nodig om rommelmarkten af te speuren, want de meeste beddenwinkels hebben een groot aanbod van antiek uitziende ledikanten. Op het bed komen veelkleurige kussens en een mooie sprei, bij voorkeur in zoveel mogelijk kleuren.

Meubels kiezen

tienerkamer meisje inrichtenIn een bohemien tienerkamer horen ouderwetse meubels. Misschien hebben opa’s en oma’s nog wat op zolder staan, anders heeft de kringloopwinkel wellicht een paar mooie ladekasten, oude stoelen of een bijzonder bureau. Oude meubels lijken snel weer nieuw door ze te verven, bijvoorbeeld in wit of een lichte pastelkleur. Een vintage schommelstoel zou het plaatje helemaal afmaken.

Andere thema's

Meubels shabby chicEen moderne slaapkamer inrichten voor een tienermeisje kan een lastige opgave zijn. Pubermeisjes hebben uitgesproken ideeën over de inrichting van hun slaapkamer. En ze nemen geen genoegen met minder. Maar als u hun belangrijkste wensen weet, is het inrichten van een leuke tienerkamer niet moeilijk. Dingen die essentieel zijn in een meisjeskamer: een goede spiegel, een grote kledingkast, opbergruimte voor boeken en muziek, een computer en eventueel een televisie. Bekijk onze thema’s voor een meisjeskamer: