Slaapkamer inrichten

Menu:

Tienerkamer jongen

tienerkamer jongen inrichtenEen tienerkamer ontwerpen voor een jongen is niet zo moeilijk als het lijkt. De gouden tip: weten wat de hobby’s van uw zoon zijn en goed kijken naar hoe hij zijn tijd het liefst doorbrengt. En dan met die interesses de tienerkamer inrichten. Betrek uw zoon bij het inrichten van zijn slaapkamer zodat u een ontwerp bedenkt waar hij het mee eens is. Zo maakt u een tienerkamer waar uw kind graag tijd doorbrengt, alleen of met vrienden. Op deze pagina vindt u voorbeelden van thema’s voor tienerkamer voor een jongen.

Thema kiezen

tienerkamer jongen ideeenDe meeste slaapkamers hebben een kenmerkend ‘jongenselement’ in zich, zoals een boksbal, vliegtuig of spelcomputer. Het idee van een jongenskamer kan nog verder versterkt worden door er een thema aan toe te voegen. Het enige wat u daarvoor nodig heeft, is een beetje inspiratie en kennis over het karakter en de hobby’s van uw puberzoon. Als het idee eenmaal daar is, zal de inrichting van de nieuwe jongenskamer snel klaar zijn.

Inrichten met hobby’s

tienerkamer jongen ontwerpenZwart en wit zijn vaak de basiskleuren in de slaapkamer. Ook dan is het mogelijk om een persoonlijke jongenskamer te ontwerpen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze foto. De kamer van deze tiener is ingericht met zijn favoriete hobby: de Volkswagen Kever. Dit soort muurstickers zijn goed verkrijgbaar op internet. Het vrolijke dekbedovertrek geeft kleur aan de slaapkamer. Andere hobby’s voor een jongenskamer zijn: muziek, sport en reizen.

Kleuren jongenskamer

tienerkamer jongen inrichtenDe kleuren van een slaapkamer voor tienerjongens zijn vaak niet erg origineel: zwart, blauw en bruin. Dit klinkt saai, maar er is veel mogelijk met deze kleuren. De slaapkamer op de foto, bijvoorbeeld, is ingericht met behulp van deze neutrale kleuren, samen met wit en beige. De persoonlijke touch komt van de muziekposter aan de muur. Daarnaast krijgt deze tienerkamer een bijzonder accent door het mooie retrobehang op de muur.

Muurstickers jongenskamer

tienerkamer jongen inrichtenEen mooi voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is met muurstickers, ziet u op het voorbeeld van deze tienerkamer voor een jongen. Deze tiener is overduidelijk helemaal weg van surfen. Met behulp van een mooie muursticker en een paar coole surfboards is de slaapkamer omgetoverd tot een surfplek waar hij graag wil chillen. Het beddengoed past goed bij de inrichting van de tienerkamer, omdat de kleuren op elkaar afgestemd zijn.