Slaapkamer inrichten

Menu:

Stoere tienerkamer inrichten

tienerkamer jongen inrichtenZoekt u tips om een saaie jongenskamer om te toveren tot een stoer mannenparadijs om met vrienden te chillen? Met de voorbeelden en tips op deze pagina richt u in een handomdraai een stoere jongenskamer in. Handig als uw zoon niet langer een kind is, maar een stoere puber wordt. Bekijk de foto’s voor inspiratie en ga daarna zelf aan de slag. Koop verf, verander de meubels en zorg voor een goede sfeer. Het inrichten van een stoere tienerkamer is niet moeilijk!

Muren schilderen

tienerkamer jongen ideeenAls de muur van de slaapkamer nog sporen draagt van de kinderkamer, dan is dit het eerste dat aangepakt moet worden. Gênante muurstickers en kinderachtige posters moeten echt verdwijnen. Denk vervolgens goed na over de kleur die de muren moeten krijgen. Een heftige kleur als zwart of rood lijkt nu misschien een goed idee, maar over een aantal maanden of jaren, kan dat anders zijn. Bovendien zorgen donkere kleuren ervoor dat een kamer er kleiner uitziet.

Kleur kiezen

tienerkamer jongen ontwerpenGeschikte kleuren voor een stoere tienerkamer voor jongens zijn beige, wit, koffie of karamel. Deze kleuren lijken misschien saai, maar dit zijn wel tijdloze kleuren, die niet snel vervelen. Bovendien wordt de muur straks meer bedenkt door posters, muurstickers of wandkleden. Wie tóch iets avontuurlijker wil, kiest bijvoorbeeld voor donkerblauw of een mix van zilver en blauw. Zorg ervoor dat de kleur blauw niet te licht is, anders lijkt de slaapkamer straks meer op een babykamer.

Posters en kunst

tienerkamer jongen inrichtenNadat de muren van de tienerkamer geverfd zijn, is het tijd om er iets tegenaan op te hangen. Posters worden niet zomaar meer op de muur geplakt. Een makkelijke en mooie manier om snel een lege muur te bedekken zijn posterframes. Deze zijn erg geschikt om bijvoorbeeld kunst in te doen. Of maak een collage van concertkaartjes, foto’s en bioscooptickets. Een stoere klok mag ook niet ontbreken op de pas geverfde muur.

Meubels tienerkamer

tienerkamer jongen inrichtenNu de muren bedekt zijn, is het tijd om alle meubels een kritisch te bekijken. Kinderachtige of kapotte meubels moeten weg. Breng ze naar de kringloopwinkel of naar de stort. Schaf vervolgens stevige, stoere meubels aan, bijvoorbeeld bij Ikea of Leen Bakker. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is om boeken en kleding op te bergen. Zo blijft de tienerkamer opgeruimd en netjes. Meubels van hout kunnen altijd in een stoere tienerkamer, en gaan ook nog eens lang mee. Wees niet bang om een meubel op maat te laten maken, als de afmetingen van de slaapkamer daarom vragen.

Thema kiezen

tienerkamer jongen inrichtenBent u op zoek naar inspirerende voorbeelden van mooie en stoere tienerkamers voor jongens? Bekijk dan eens onze pagina’s met voorbeelden en foto’s. Wij hebben onze stylisten aan het werk gezet om een tienerkamer in te richten waar iedere mannelijke puber zich meteen thuis voelt! Wij hebben voorbeelden van tienerkamers met de thema’s muziek en reizen.