Slaapkamer inrichten

Menu:

Tienerkamer inrichten voor een meisje

tienerkamer meisje inrichtenEen slaapkamer is het persoonlijke domein van uw tiener. De inrichting van slaapkamer moet passen bij de smaak en het karakter van een tienermeisje. Wat doet u wanneer uw kind een tiener wordt en zich steeds meer als een jonge vrouw gaat gedragen? Dan is het tijd om de kinderkamer in te richten als een slaapkamer die past bij een jonge vrouw: meisjesachtig, maar ook al een beetje vrouwelijk: ‘girly’ dus! Bekijk de voorbeelden op deze pagina en doe inspiratie op.

Kleuren tienerkamer

tienerkamer meisje ideeenDe muren van een ‘girly’ tienerkamer kunnen geverfd worden in vele kleuren, dus niet alleen in roze of paars! Ook kleuren als geel, lichtblauw, aubergine, lichtgroen of helder wit zijn erg geschikt. Soms zijn deze kleuren zelfs beter dan roze, omdat ze minder snel gaan vervelen. Het is ook mogelijk om iedere muur een andere kleur te geven. Wel opletten dat het geen bonte verzameling van kleuren wordt, want dat oogt erg onrustig. Bekijk voorbeelden van:

Thema’s meisje

tienerkamer meisje ontwerpenEen moderne slaapkamer inrichten voor een tienermeisje kan een lastige opgave zijn. Pubermeisjes hebben uitgesproken ideeën over de inrichting van hun slaapkamer. En ze nemen geen genoegen met minder. Maar als u hun belangrijkste wensen weet, is het inrichten van een leuke tienerkamer niet moeilijk. Dingen die essentieel zijn in een meisjeskamer: een goede spiegel, een grote kledingkast, opbergruimte voor boeken en muziek, een computer en eventueel een televisie. Bekijk onze thema’s voor een meisjeskamer:

Meubels kiezen

tienerkamer meisje inrichtenDe meubels in een vrouwelijke meisjeskamer zijn modern en ogen robuust. Naast een grote kledingkast, mag ook een dressoir of make-uptafel niet ontbreken. De kleuren van de meubels mogen overeenkomen met de kleur van de muur. Zorg er in ieder geval voor dat ergens in de slaapkamer een grote spiegel staat of hangt. Als de slaapkamer groot genoeg is, is het een goed idee om een aparte zithoek te maken; comfortabel en handig als er vriendinnen langskomen!

Accessoires meisjeskamer

tienerkamer jongen inrichtenEen slaapkamer zonder accessoires is leeg en saai. Bewaar een paar geliefde knuffeldieren en zet ze bij elkaar in een apart hoekje. Een meisje kan niet zonder haar foto’s. Een collage van de mooiste foto’s samen in een frame of een tafeltje met mooie fotolijstjes geeft meteen sfeer aan de slaapkamer. Aan het plafond kunt u een kroonluchter hangen. Zo is er voldoende licht om bij aan te kleden, maar blijft het wel vrouwelijk.

Inrichten met een budget

tienerkamer meisje goedkoopZelfs met weinig geld kunt u een vrouwelijke tienerkamer inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een kralengordijn voor het raam, knip mooie plaatjes uit tijdschriften en maak daar een bijzondere collage van voor de muur. Een bed krijgt een ander uiterlijk door er een nieuwe sprei op te doen. En door meubels te verschuiven ontstaat meteen een andere sfeer. Houd de ogen open en knap zelf meubels op die u bij het grofvuil vindt.