Slaapkamer inrichten

Menu:

Jongenskamer reizen

tienerkamer jongen muziekEen tienerkamer voor een jongen met het thema ‘reizen’ kan qua inrichting vele kanten op. Net als het reizen zelf, is de invulling van dit thema erg veelzijdig. Het kan variëren van een tropisch strand met surfplanken tot een luxe appartement in een wereldstad. Met de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn op het gebied van verf en muurstickers, kunt u vele kanten op. Bekijk de foto’s op deze pagina voor inspiratie voor het inrichten van de tienerkamer ‘reizen’.

Muur verven

tienerkamer jongen ideeenMet bijzonder behang maakt u in een handomdraai iets moois van iedere tienerkamer. Voor een tienerkamer met het thema ‘reizen’, kiest u voor effen behang, waar later posters en foto’s opgeplakt kunnen worden. Of u gaat voor fotobehang, van een bestaand ontwerp of een eigen vakantiefoto. Daarmee creëert u in een handomdraai een leuke slaapkamer. Een eenvoudige manier om de tienerkamer in stijl te brengen, is een muursticker. Denk bijvoorbeeld aan een landkaart of een tropische palmboom.

Accessoires reizen

tienerkamer jongen ontwerpenMaak een collage van mooie vakantiefoto’s en hang deze op een opvallende plek in de slaapkamer. Een oude landkaart aan de muur doet het ook altijd goed, eventueel met pinnetjes om aan te geven welke plekken al bezocht zijn. Een origineel idee voor een kussen: neem een vliegticket of treinkaartje en laat dit flink vergroten en laat er een kussensloop van maken. Zo heeft uw kind een uniek aandenken aan een bijzondere reis.

Dekbedovertrek tienerkamer

tienerkamer jongen inrichtenOok met beddengoed kunt u eenvoudig het thema van de jongenskamer versterken. In dit geval is het thema van de slaapkamer ‘Engeland’, bijvoorbeeld in combinatie met een voetbalclub. Met een toepasselijk dekbedovertrek waant uw puber zich meteen in het buitenland. Op internet zijn veel van dit soort dekbedovertrekken te koop. Wat kussens in soortgelijke kleuren erbij, en de tienerkamer is klaar om gebruikt te worden.

New York tienerkamer

tienerkamer jongen inrichtenNew York staat bekend als de stad die nooit slaapt. Dit betekent uiteraard niet dat de ‘Big Apple’ niet gebruikt kan worden als thema bij het inrichten van de tienerkamer. Met zijn strakke stijl past dit thema prima bij een puber die houdt van hip en modern. Er zijn verschillende visuele aspecten van New York die u kunt gebruiken voor een stijlvolle tienerkamer. Denk bijvoorbeeld aan de skyline en de lofts die overal in New York te vinden zijn.

Meer thema’s

tienerkamer jongen inrichtenBent u op zoek naar nog meer inspirerende voorbeelden van mooie en stoere tienerkamers voor jongens? Bekijk dan eens onze voorbeelden en foto’s van tienerkamers met de thema’s 'stoer' en 'lounge'. Onze stylisten weten hoe ze een tienerkamer in moeten richten waar iedere mannelijke puber zich meteen thuis voelt!