Slaapkamer inrichten

Menu:

Auping Auping matras

Matrassen met een spiraalbodem vanaf 500 euro.

Eastborn Eastborn matras

Matrassen van koudschuim, traagschuim, latex en pocketvering.

M Line M Line matras

Matrassen gebaseerd op de bekende traagschuim matras.

Tempur Tempur matras

Drukverlagend matras, zeer geschikt voor mensen met rugklachten.

Dunlopillo Dunlopillo matras

Bekende fabrikant van latex matrassen.

Matrassenwijzer

 matras kopen Het kiezen van een goed matras is de eerste stap op weg naar een goede nachtrust. Maar niet ieder mens heeft dezelfde matras nodig. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een nieuwe matras? Goedkope matrassen zijn vaak van polyetherschuim. Vanwege de nadelen (kuilvorming en in de zomer te warm) is het verstandig om een iets duurdere matras te kopen. DE ideale matras bestaat niet, elke matras heeft zijn voor- en nadelen. Een matras gaat ongeveer 10 jaar mee. De prijs van een matras hangt af van een aantal factoren.

Prijs

matratair matrasProefliggen in de winkel is vaak niet voldoende om een matras te beoordelen. De ligging wordt namelijk ook bepaald door de bodem (de matrasdrager). Die kan bij u thuis anders zijn dan in de winkel. Sommige winkels geven de mogelijkheid om de matras thuis enkele weken op proef te gebruiken. Soms wordt beweerd dat een heel zachte of een heel harde matras beter is. Maar hoe comfortabel u ligt, hangt onder andere van af van uw gewicht en lighouding. Iets zwaardere mensen hebben vaak meer behoefte aan ondersteuning en kunnen daarom beter kiezen voor een wat harder matras.

Proefliggen

matratair matrasWelk materiaal precies in een matras zit, is vaak niet te zien. Bij een binnenveringmatras van 210 of 220 cm wordt soms het binnenwerk van een matras van 200 cm genomen. Dan wordt aan het hoofd en voeteneind een stuk polyetherschuim gelijmd. Vervolgens wordt de tijk er omheen gedaan, zodat het niet te zien. Maar het gaat uiteraard wel ten koste van het comfort.

Seniorenbed

goed matras kiezenWie een seniorenbed wil kopen, moet zich goed oriënteren. Het is namelijk ook mogelijk om een bestaand bed om te bouwen. Dit kan goedkoper zijn. Let in ieder geval goed op de kwaliteitseisen waaraan het seniorenbed moet voldoen. Zo moeten er vanwege de veiligheid voldoende verstelbare bodemdragers zijn. En wat te denken van een incontinentiematras?