Slaapkamer inrichten

Menu:

Auping Auping matras

Matrassen met een spiraalbodem vanaf 500 euro.

Eastborn Eastborn matras

Matrassen van koudschuim, traagschuim, latex en pocketvering.

M Line M Line matras

Matrassen gebaseerd op de bekende traagschuim matras.

Tempur Tempur matras

Drukverlagend matras, zeer geschikt voor mensen met rugklachten.

Dunlopillo Dunlopillo matras

Bekende fabrikant van latex matrassen.

Maat van een matras

matras maat kiezenDe matras maat is belangrijk voor lekker slapen en dus voor een goede nachtrust. Niet elk lichaam is even groot. Daarom zijn er verschillende maten matrassen te koop. De meest voorkomende matras maten variëren van 190 centimeter tot 200 centimeter lang en 70 tot 90 centimeter breed. U kunt ook een matras op maat laten maken. Handig voor bijvoorbeeld een caravan of speciaal bed!

Baby matras 120 centimeter

matras maat babymatrasEen matras van 120 centimeter wordt ook wel een 'babymatras' genoemd. De maat van de matras is meestal 60×120 centimeter. De dikte van het matras kan verschillen. Een matras voor een babywieg is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Ook voor een baby is een goede matras belangrijk. Met name in het eerste levensjaar brengt een baby veel tijd door in zijn of haar wieg.

Maat van een eenpersoons matras

eenpersoons matras maatEen eenpersoons matras is te koop in de lengtematen 190, 200, 210 en 220 centimeter. De breedte verschilt ook, al naar gelang de breedte van uw bed: 70, 80, 90 of 100 centimeter. Voor een eenpersoonsbed wordt meestal een matras van 90x200 centimeter gebruikt. Een matras breder dan 100 centimeter, maar smaller dan 140 centimeter wordt een 'twijfelaar' genoemd.

Twijfelaar matras maat

twijfelaar matrasEen twijfelaar matras zit qua breedte tussen een eenpersoons matras en een tweepersoons matras in. Een twijfelaar bed kan door een of twee personen gebruikt worden. Voor iedereen die in zijn eentje breed wil liggen of knus wil liggen met z'n tweeën Een twijfelaar matras kan 100cm, 120cm of 140cm breed zijn. De lengte van een matras voor de twijfelaar verschilt ook: 190cm, 200cm of 210cm.

Maat boxspring matras

maat boxspring matrasEen boxspring matras is verkrijgbaar in vrijwel alle maten. Er zijn namelijk veel verschillende maten boxspring bedden. Een boxspring bed heeft metalen veren die bevestigd zijn op een frame van hout of metaal. Op dit frame ligt het boxspring matras. Dit kan het beste een binnenvering matras zijn, zoals een een pocketvering matras.

Tweepersoons matras maat

matras maat tweepersoonsbedEen tweepersoons matras heeft meestal dezelfde lengte als een eenpersoons matras. De breedte van een tweepersoons matras kan verschillen. Er zijn matrassen te koop in de volgende breedtes: 120, 140, 160 of 180 centimeter. Voor tweepersoonsbedden kan een brede matras gebruikt worden of twee losse matrassen. Het voordeel hiervan is dat de matras aangepast kan worden naar de individuele behoefte. Bekijk het overzicht van de verschillende merken matrassen.