Slaapkamer inrichten

Menu:

oosterse lamp   mooie spiegel

Oosterse slaapkamer inrichten

slaapkamer oostersEen oosterse of Aziatische slaapkamer hoeft niet per definitie rood te zijn! Ook met andere kleuren, gecombineerd met een paar mooie meubelen, verandert u de slaapkamer in een oosterse oast van rust. Het bed is het belangrijkste onderdeel van iedere slaapkamer. Op deze foto is te zien hoe goed het bed past bij het opvallende behang in de slaapkamer. Het bruingouden hoofdeinde ademt een Aziatische sfeer uit.

Behang in de oosterse slaapkamer

oosterse slaapkamer inrichtenDe inspiratie voor het behang met daarop kersenbloesem komt van een schilderij. De familiefoto's op de muur ernaast geven de kamer een gezellige en intieme sfeer. De spannende en kleurige bekleding van de stoel zorgen er voor dat deze slaapkamer niet saai wordt. Het rode frame laat de televiesie eruitzien als een kunstwerk en het antieke aluminium bureau voegt textuur toe aan de ruimte.

Aziatisch minimalisme

oosterse slaapkamer idee rode slaapkamer tipsMinimalisme speelt een hoofdrol in een oosters geïnspireerde slaapkamer. Een simpele bamboeplant naast een antieke schommelstoel met daarbij een neutrale sprei en een comfortabel kussen, zorgt voor een serene en uitnodigende sfeer.

In de slaapkamer rechts staat het bed in een niche. Dat zorgt voor een geborgen gevoel. De kleur rood op de muur, de kleur voor geluk in China, komt terug in zowel de rode chaise longue en als het kunstwerk op de muur erachter.

Slaapkamermeubels

chinese slaapkamer tipschinese slaapkamer ideeenNachtkastjes hoeven niet altijd identiek te zijn. Het Chinese tafeltje op de foto rechts vormt een mooi geheel met een zeegroen tuintafeltje aan de andere kant van het bed. Ze vullen elkaar prima aan, omdat ze allebei een antieke uitstraling hebben en gelijk gekleurd zijn.

Kunst en accessoires vormen de sieraden van iedere slaapkamer. Zorgvuldig gekozen stukken maken de oosterse slaapkamer helemaal af en geven hem net dat beetje extra stijl. Gebruik kussens met opvallende prints, bijzondere kunstwerken en accessoires, maar kies verstandig, want: overdaad schaadt!

Meer slaapkamers

hotel slaapkamer  landelijke slaapkamer  traditionele slaapkamer  moderne slaapkamer  romantische slaapkamer  Marokkaanse slaapkamer  brocante slaapkamer

Hotel | Landelijk | Traditioneel | Modern | Romantisch | Marokkaans | Brocante