Slaapkamer inrichten

Menu:

Hotel slaapkamer hotel slaapkamer

Waan u in een 5 sterren hotel met deze slaapkamer.

Landelijke slaapkamer landelijke slaapkamer

Natuurlijke materialen en zachte kleuren voeren de boventoon.

Romantische slaapkamer romantische slaapkamer

Tover uw slaapkamer om in een passievol paradijs.

Traditionele slaapkamer traditionele slaapkamer

Een traditionele slaapkamer is niet saai en ouderwets.

Moderne slaapkamer moderne slaapkamer

Combineert modern comfort met een tijdloos ontwerp.

Oosterse slaapkamer oosterse slaapkamer

Verander uw slaapkamer in een Oosterse oast van rust.

Marokkaanse slaapkamer Marokkaanse slaapkamer

Kleurig, rijk en comfortabel is de Marokkaanse slaapkamer.

Brocante slaapkamer inrichten

slaapkamer brocanteslaapkamer brocante stijlBrocante staat voor een warme, landelijke stijl die charmant oud oogt. Het is een stijl waarbij meubels en andere spullen uit vroegere tijden populair zijn. Deze spullen zijn niet antiek, maar vallen vaak onder de noemer ‘curiosa’. Brocante kan bestaan uit allerlei gebruikte spullen, zoals meubels, aardewerk, porselein en glaswerk. De term komt oorspronkelijk uit het Frans en betekent ‘rommelmarkt’. U kunt iedere ruimte in uw huis een brocante stijl geven, dus ook de slaapkamer.

Kleuren brocante slaapkamer

slaapkamer brocante inrichtenslaapkamer brocante ontwerpenEen brocante slaapkamer moet uiteraard de kleuren hebben die bij de brocante stijl horen. In deze stijl worden veel zachte pasteltinten gebruikt. Denk hierbij aan zachtroze, zachtblauw, zachtgroen en wit. Ook beige en lichte bruintinten worden veel gebruikt. De muren van de slaapkamer kunt u het beste schilderen in cremewit of beige. De vloer van de slaapkamer kan bestaan uit witte vloerplanken of een cremekleurig tapijt. In de meubels en brocante accessoires komen de pastelkleiuren naar voren.

Brocante bed

slaapkamer brocante ideeenslaapkamer brocante voorbeeldEen brocante slaapkamer begint met het kopen van een brocante bed. U kunt een gebruikt brocante bed op de kop tikken, bijvoorbeeld uit een brocante winkel of van een markt. U kunt ook kiezen voor een nieuw bed in brocante stijl. U herkent een brocante bed aan een delicaat, meestal metalen bedframe. Dit kan wit, creme of grijs zijn. Soms is alleen een sierlijk hoofdbord al voldoende om een brocante sfeer te creeëren. Het bed opmaken met fris, wit beddengoed is de tweede stap.

Brocante meubels

slaapkamer brocante fotoslaapkamer brocante kleurenNaast het bed is het ook belangrijk welke meubels u in de brocante slaapkamer neerzet. Een oude linnenkast of een mooi opgeknapte kledingkast doet wonderen voor een brocante slaapkamer. Met een lik verf maakt u zelf een brocante kast naar smaak. Er zijn veel woonwinkels die een uitgebreid assortiment van kant-en-klare brocante kasten. Heeft u een grote slaapkamer, dan mag ook een brocante kaptafel niet ontbreken. En vergeet ook niet een mooie, oude spiegel op te hangen.

Brocante beddengoed

slaapkamer brocante meubelsslaapkamer brocante bedU maakt van uw bed een heerlijke plek en een blikvanger met fijn beddengoed. Schoon en knisperend beddengoed, gemaakt van mooie stoffen en uitgebreid versierd. Wie wil daar nou niet onder wakker worden? In een brocante slaapkamer is het dekbedovertrek wit of een zachte pastelkleur. Dit versterkt de romantische en landelijke stijl die bij brocante hoort. Felle kleuren en grote bloemmotieven zijn niet geschikt voor een brocante slaapkamer.