Slaapkamer inrichten

Menu:

Hotel slaapkamer hotel slaapkamer

Landelijke slaapkamer landelijke slaapkamer

Natuurlijke materialen en zachte kleuren voeren de boventoon.

Brocante slaapkamer brocante slaapkamer

Pastelkleuren en nostalgische meubels.

Romantische slaapkamer romantische slaapkamer

Tover uw slaapkamer om in een passievol paradijs.

Traditionele slaapkamer traditionele slaapkamer

Een traditionele slaapkamer is niet saai en ouderwets.

Moderne slaapkamer moderne slaapkamer

Combineert modern comfort met een tijdloos ontwerp.

Oosterse slaapkamer oosterse slaapkamer

Verander uw slaapkamer in een Oosterse oast van rust.

Marokkaanse slaapkamer inrichten

hotel slaapkamer ontwerpenDe rijke cultuur van Marokko vindt u terug in het interieur van de huizen in Marokko. De inrichting wordt gekenmerkt door rijke, opvallende kleuren, oosterse lampen en bijzondere Marokkaanse meubelen. Op deze pagina ziet u hoe u uw slaapkamer kunt inrichten volgens de Marokkaanse stijl. Want de slaapkamer is bij uitstek de plek om de exotische, romantische sfeer van de Arabische nachten toe te passen.

Muren slaapkamer verven

Om de rijke Marokkaanse sfeer na te bootsen, heeft uw slaapkamer een flinke make-over nodig. Brgin met het verven van de muren in een warme kleur. Dit is een belangrijke eis voor een autentieke Marokkaanse slaapkamer. Warme kleuren, zoals rood, oranje en paars zijn uitermate geschikt om een uitnodigende sfeer te creeëren. Inspiratie nodig? Denk aan de kleuren van kruiden, zoals saffraan goud of kaneel rood. Zet die stap en kies kleuren die er echt uitspringen!

Marokkaanse slaapkamer kleuren Marokkaanse slaapkamer inrichten Marokkaanse slaapkamer voorbeeld Marokkaanse slaapkamer voorbeelden

Plafond slaapkamer verven

Het kost even wat moeite, maar: verf het plafond. In een slaapkamer vol kleur, springt een zuivel wit plafond er op een negatieve manier uit. U kunt dezelfde kleur gebruiken als op de muren of u kiest een tint van dezelfde kleurfamilie. Dit laatste geeft de slaapkamer optisch wat diepte. Meer kleur is altijd beter in de Marokkaanse slaapkamer, maar dat kan later. Houd het plafond rustig en kies dezelfde of licht andere kleur als de muur heeft.

Marokkaanse slaapkamer ideeen Marokkaanse slaapkamer foto Marokkaanse slaapkamer Oosterse slaapkamer

Marokkaanse tafel

In de Marokkaanse slaapkamer mag een mooie Marokkaanse side table niet ontbreken. Een Marokkaanse tafel koopt u bij een Marokkaanse meubelzaak of op internet. Op de tafel zet u allerlei leueke, Oosterse accessoires neer. Denk hierbij aan oosterse fotolijstjes, mooie kaarsenhouders en kleurige stoffen kleedjes. Combineer alle Marokkaanse accessoires die u maar kunt vinden. In de Marokkaanse slaapkamer is het niet snel te veel.

Oosterse slaapkamer ideeen Oosterse slaapkamer foto Oosterse slaapkamer ontwerpen Oosterse slaapkamer voorbeeld

Oosterse lampen

De tweede stap op weg naar een slaapkamer in Marokkaanse stijl zijn Oosterse lampen. Oosterse lampen hebben een schitterend en origineel ontwerp, magische kleurcombinaties en een zorgen voor een mooie verdeling van het licht in de slaapkamer. Een goed gekozen Oosterse lamp verandert de sfeer van de slaapkamer definitief. Oosterse lampen zijn tegenwoordig overal te koop, dus zoek goed voor een lamp die u mooi vindt en bij de slaapkamer past.

Oosterse lamp Oosterse lamp kopen Oosterse lamp ideeen Oosterse lampen voorbeeld

Marokkaans dekbedovertrek

Traditionele huwelijksdekens worden vaak gebruikt bij het inrichten van de slaapkamer. De dekens hebben doorgaan een redelijk neutrale kleur, zoals beige. Maar ze worden versierd met zilverdraad, kleine spiegeltjes of pailletten. De deken kunt u gebruiken als decoratieve sprei over het bed of aan de muur hangen ter decoratie. Kunt u geen huwelijksdeken vinden? Kies dan voor een rijk gedecoreerd dekbedovertrek of een kleurige sprei.

Marokkaans dekbedovertrek Marokkaans dekbedovertrek voorbeeld Marokkaans dekbedovertrek kopen Marokkaans dekbedovertrek online

Marokkaanse accessoires

Er zijn niet veel accessoires die niet kunnen in de Marokkaanse slaapkamer. Maar wij geven u alvast een paar richtlijnen om de juiste sfeer neer te zetten. Koop een paar kleine vloerkleden en verspreid ze over de vloer. Kies gordijnen uit die het kleurenpalet van de slaapkamer aanvullen. Bloemen en stippen zijn uit den boze! De gordijnen moeten tot de vloer hangen, zelfs als uw ramen niet zo groot zijn. Kussens, kussens en nog eens kussens; verspreid overal kussen, klein en groot. Dit geeft de slaapkamer een comfortabele uitstraling.

Marokkaanse accessoires kopen Marokkaanse accessoires voorbeeld Marokkaanse accessoires ideeen Marokkaanse accessoires inrichting