Slaapkamer inrichten

Menu:

Een bed kiezen

slaapkamer inrichtenEen bed heeft veel invloed op uw slaapgewoonten. Het moet daarom met zorg worden uitgekozen. Het juiste bed is een bed waarvan u niet merkt dat u er in ligt. Let dus niet alleen op aanbiedingen en prijs, maar zeker ook op kwaliteit. Als u een nieuw bed gaat aanschaffen, moet u letten op de ligging, de afmetingen en het uiterlijk van het bed. Het is handig om te beginnen met de aanschaf van een matras, want sommige bedden van matrasafhankelijk.

Soorten en merken bedden

auping bedEr zijn verschillende soorten bedden: ledikant, boxspring, waterbed, futonbed, slaapsysteem. Bij het uitzoeken van een lekker bed of een goede boxspring heeft u de keuze uit vele merken. Wordt het een Hollandse Auping of toch een wit-blauw geblokte Hästens? In het zeer luxe segment zijn daar Pullman boxsprings en de bedden van het Duitse Schramm. Ook het merk Carpe Diem uit Zweden is goed verkrijgbaar in vele beddenspeciaalzaken, net als Norma, van Nederlandse makelij, en de gedetailleerde ontwerpen van Swiss Sense.

Stijl en keuze

matras kopenEen bed moet natuurlijk passen in de stijl van de slaapkamer. Het is belangrijk om uw wensen goed kenbaar te maken aan een leverancier van bedden. Niet alle merken bieden namelijk alle maten matrassen en bedden aan. Kan bijvoorbeeld de kleur van het ledikant aangepast worden? Sommige bedmerken bieden een proefperiode aan. Dat kan handig zijn, want een nieuw bed is niet goedkoop en moet natuurlijk wel goed liggen.

Ga in ieder geval naar een gespecialiseerde beddenzaak en probeer verschillende soorten bedden en matrassen uit. Let ook goed op de leenvoorwoorden die verbonden zijn aan een proefperiode. Soms kost dit geld.

Seniorenbed

matras kopenWie een een seniorenbed of hooglaagbed wilt kopen, moet zich goed oriënteren. Het is namelijk ook mogelijk om een bestaand bed om te bouwen met een bedlift. Dit kan goedkoper zijn dan een aangepast bed. Let in ieder geval goed op de kwaliteitseisen waaraan het seniorenbed moet voldoen. Zo moeten er vanwege de veiligheid voldoende verstelbare bodemdragers zijn. En wat te denken van een incontinentiematras?