Slaapkamer inrichten

Menu:

Een bed kopen

slaapkamer inspiratieBij het kopen van een nieuw bed heeft u de keus uit veel verschillende modellen en aanbieders. Er zijn hele dure bedden, maar ook goedkope aanbiedingen. Hieronder worden de zes meest voorkomende modellen toegelicht. Een boxspring bestaat uit een bak (box) met daarin de veren. Op een boxspring kunt u een matras leggen, meestal is dit een pocketveringmatras. Een boxspring gaat vier tot tot jaar mee.

Merken boxsprings

mooi hastens bedEr zijn vele goede merken boxsprings te koop. Wordt het een bed van Auping of Schramm? Of toch een comfortabele boxspring van Hästens, Norma, Pullman of Swiss Sense? Een twijfelaar boxspring, een electrisch verstelbare boxspring, een showroommodel, een hotel boxspring of een boxspring van de fabriek? In een beddenzaak of outlet vindt u het allemaal, goedkoop en niet duur!

Ledikant of futon

auping essentialEen ledikant biedt vele mogelijkheden. Wordt het een gewone, platte bodem of een elektrisch verstelbare? In een ledikant passen vrijwel alle soorten matrassen, bijvoorbeeld een matras van Tempur. Een ledikant is ook makkelijk aan te passen aan de stijl van uw slaapkamer. Een goed ledikant gaat acht tot twintig jaar mee. Een futonbed is vooral geschikt voor gasten en logees. Het is een soort slaapbank en daardoor minder geschikt om langer achter elkaar op de slapen. Het gaat ongeveer acht jaar mee.

Waterbed

aanbieding boxspringEen waterbed biedt veel slaapcomfort. Door het water wordt ieder deel van uw lichaam ondersteund. Het water in een waterbed moet worden verwarmd, anders koelt het lichaam te veel af. Een waterbed gaat vijf tot zeven jaar mee. Veel leveranciers bieden mooie, goedkope slaapcombinaties aan. Dit is een totaalpakket met een bedbodem en een matras, vergelijkbaar met een boxspring met pocketveringmatras. Het nadeel van een slaapsysteem is dat bij schade vaak het gehele systeem moet worden vervangen. Een slaapsysteem gaat vier tot acht jaar mee.