Slaapkamer inrichten

Menu:

Cars kinderkamer Cars

Kinderkamer in de stijl van Disney Cars voor jongens en meisjes.

Dieren kinderkamer dieren

Kies een dier of of een leefgebied voor de dieren kinderkamer.

Nijntje kinderkamer Nijntje

Een Nijntje kinderkamer is voor jongens en meisjes.

Woezel&Pip kinderkamer woezel pip

Woezel en Pip zorgen voor vrolijkheid en mooie herinneringen.

Jungle kinderkamer jungle

Versier de kinderkamer met een jungle thema!

Kleur voor jongenskamer

jongenskamer thema legerBegin met het kiezen van de achtergrondkleur die u zult gebruiken om de muren en het plafond van de meisjeskamer te verven. Die bepaalt voor het grootste deel de sfeer en uitstraling van de slaapkamer. Vanaf daar kunt u verder met het kiezen van de vloerbedekking en ander materiaal. Het is belangrijk om stoffen, behang en patronen te kiezen die het thema en de kleurstelling van de kinderkamer versterken. Gebruik daarentegen niet te veel kleuren of te veel verschillende patronen. Dat leidt namelijk af van de algemene toon van de kamer van uw zoontje.

Bepaal de hoofdkleur

jongenskamer voorbeeldHet is het beste om een gemeenschappelijke achtergrondkleur te kiezen, zelfs wanneer u verschillende patronen gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan prints en patronen in verschillende maten, zoals een grote auto en kleine racevlaggetjes in de stoffen van kussens en gordijnen. Natuurlijk wilt u ook beddengoed dat goed combineert met het thema en kleurenpalet. Rood, geel of blauw gaan over het algemeen goed samen in een jongenskamer. In een meisjeskamer gebruikt u kleuren als roze, paars en groen.

Een thema kiezen

kinderkamer carsHet thema voor de kinderkamer laat zich het beste bepalen door de hobby's en voorkeuren van uw zoon. Kies iets wat bij hem, kijk naar waar hij enthousiast van wordt en u creëert een slaapkamer waar uw kind graag wil zijn. Jongens zijn actief en spelen vaak dingen na. Ze willen graag gezien worden als volwassen mannen. De bouw, auto's, het circus of andere bezigheden zijn goede thema's voor een jongenskamer. Jongens hebben vaak ook een voorliefde voor een dier of dieren in het algemeen, het buitenleven en de zee.

enskamer

stoere jongenskamerDe basis van een stoere jongenskamer is het bed. Kies voor een groot en robuust model van bijvoorbeeld steigerhout. Of plaats het bed hoger dan normaal en plaats ook een bank in de slaapkamer. Daar kan uw zoontje lekker op te lezen, computeren of tv-kijken, zoals op de foto. Met leuke kleuren als rood, blauw, wit en groen maakt u in een handomdraai een hartstikke stoere jongenskamer.