Slaapkamer inrichten

Menu:

Een nieuw hoofkussen voor uw bed kopen

hoofdkussen kopenHet kiezen van een goed hoofdkussen is niet makkelijk. Er zijn zowel goedkope als dure kussens. Maar een verkeerd kussen zorgt voor pijnklachten. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een hoofdkussen? Kussens met natuurlijke materialen zijn duurder. Een 100 procent donskussen kan oplopen tot 150 euro. Een mix van veren is goedkoper. Bijzonder: een kussen met kapok. Dat is veerkrachtig en voert vocht snel af.

Handig om te weten

kussen slapen kopenHet is een misverstand dat dons of wol taboe is voor mensen met een allergie. Als u allergisch bent voor huisstofmijt, koop dan een kookvast kussen. Dat kun je wassen op 60 of 95 graden. Genoeg om de mijt om zeep te helpen. Een mens verliest per nacht ongeveer een kwart liter vocht. Investeer dus ook in een kussenbeschermer bij uw nieuwe hoofdkussen. Voor zware zweters zijn er zelfs speciale antitranspiratie beschermers te koop.

Onderhoud hoofdkussen

hoofdkussen prijsEen hoofdkussen kan een bron van bacteriën worden. Gooi uw kussen daarom ieder half jaar in de wasmachine. Volg daarbij de aanwijzing op het waslabel. Een tennisbal bij de was zorgt ervoor dat de vulling goed 'los' blijft. Daarna drogen op natuurlijke wijze, dus niet in de wasdroger! Een kussenbeschermer moet u uiteraard vaker wassen, bij voorkeur gelijk met het verschonen van het bed.

Wijzer over uw kussen

hoofdkussen kopenDons, katoen, hoog of plat, een extra neksteun, een hoofdkussen van schuimrubber, bolletjes in het kussen: hoe weet u welk hoofdkussen u moet kiezen? Wij maken het een stukje makkelijk voor u met de Kussenwijzer. Bekijk de Kussenwijzer om uw behoefte te bepalen. Tip: wilt u een mooie huid en gezond haar? Slaap dan op een zijden kussensloop.

Meer weten over een kussen kopen? Lees de eerste 5 tips over de aanschaf van een goed hoofdkussen.