Een hoofdkussen kopen | Waar moet u op letten?
Slaapkamer inrichten

Menu:

Een hoofdkussen kopen

hoofdkussen kopenHet kiezen van een goed hoofdkussen is niet makkelijk. Er is veel keus: hoog of plat, dons of katien. En een verkeerd kussen kan zorgen voor pijnklachten, zoals een een stijve nek of een zere rug. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een hoofdkussen? Niet alleen op de aanbiedingen: een goedkoop hoofdkussen voldoet meestal niet! Wij hebben de vijf belangrijkste punten voor u op een rijtje gezet.

Vijf dingen die u moet weten over hoofdkussens

goedkoop kussen bedHet eerste wat u moet weten over een hoofdkussen: u kunt niet zonder. Wist u dat? Mensen die zonder hoofdkussen slapen: ze bestaan. Toch raden wij het niet aan. En wel hierom: een hoofd weegt ongeveer vijf kilo en heeft goede ondersteuning nodig. De spieren in de nek, het hoofd en de rug moeten 's nachts uitrusten, om overdag goed te kunnen functioneren. Dat lukt het beste op een goed hoofdkussen.

Houdbaarheidsdatum: 5 jaar

kussen slapen kopenEen kussen neemt veel vocht op. Ook in de nacht zweet u, met name in de zomer. Dit kan oplopen tot bijna twee liter per week. Met zoveel vocht gaat de fut wel uit uw kussen. Bovendien ontstaat in vijf jaar een broeinest van schimmels en bacteriën. Stuur uw kussen daarom na ongeveer vijf jaar met pensioen, ook al is die van topkwaliteit. De derde stelregel is de slaaphouding. Voor zijslapers zijn er hoge kussens te koop. Voor niets. Op uw buik slapen is namelijk niet goed. Het is te belastend voor uw nekspieren.

Kunstmatig is oké

kussen bed kopenEen hoofdkussen kan uit zowel natuurlijke als kunstmatige materialen bestaan. Een synthetisch kussen kan gevuld zijn met polyestervezels. Goed om de huisstofmijt weg te houden, makkelijk te onderhouden en navulbaar. Kussens met schuimrubber zijn veerkrachtig en ventileren goed. Het vijfde aandachtspunt bij het kiezen van een nieuw hoofdkussen is uw gewicht. Zware mensen hebben een iets hoger of steviger kussen nodig dan mensen met een normaal postuur. Voor lange mensen zijn er kussens te koop die niet 60, maar 45 centimeter zijn. Scheelt toch 15 centimeter met uw voeten uit bed!

Meer weten?

Lees nog 5 handige tips die u moet weten over uw hoofdkussen! Deze krijgt u alvast van ons: wilt u een mooie huid en gezond haar? Slaap dan op een zijden kussensloop.